
جمعه، ۲۷ اسفند ۱۳۸۹ / ۱۸ مارس ۲۰۱۱
پارلمان انگلستان- وست مینستر ـ لندن-۲۵ اسفند۱۳۸۹
گردهمایی بزرگی در استقبال از نوروز باستانی ایران، با حضور: لرد کوربت، رئیس لردهای حزب کارگر در مجلس اعیان؛ لرد جفری هاو، معاون سابق نخست وزیر و وزیر خارجه انگلستان۱۹۸۹ ـ ۱۹۹۰؛ لرد آرچر، عضو مجلس اعیان انگلستان، دادستان بریتانیا ۱۹۸۱ -۱۹۸۸؛
لرد فریزرعضو مجلس اعیان، دادستان اسکاتلند ۱۹۸۹ – ۱۹۹۲؛ لرد آندرسون، عضو مجلس اعیان، رئیس پیشین کمیسیون خارجی مجلس انگلستان؛ لرد کلارک عضو مجلس اعیان انگلستان، رئیس حزب کارگر۱۹۹۲-۱۹۹۳؛ بارونس نایت عضو مجلس اعیان انگلستان؛ لرد هیلتون عضو مجلس اعیان انگلستان؛ لرد موریس عضو مجلس اعیان انگلستان؛ لرد کینگ عضو مجلس اعیان انگلستان؛ لرد بروکس عضو مجلس اعیان انگستان؛ بارونس هریس عضو مجلس اعیان انگلستان؛ مارک ویلیامز نماینده مجلس عوام انگلستان؛ راجر گیل نماینده مجلس عوام انگلستان؛ جان لیچ نماینده مجلس عوام انگلستان؛ استیو مک کیب نماینده مجلس عوام انگلستان؛ ماتیو افورد نماینده مجلس عوام انگلستان
کلر مسکین، قاضی و حقوقدان برجسته انگلستان؛ ومالکوم فاولر نماینده کمیته حقوقبشر انجمن وکلای انگلستان، در پارلمان بریتانیا برگزار شد. در آغاز این گردهمایی لرد کوربت سخنانی ایراد کرد:
لرد کوربت نماینده مجلس اعیان انگلستان
از حضورتان متشکرم. نوروز همگیتان مبارک و سلام به اشرف. در این عید، خبر ناخوشایندی برای رژیم هست و آن هم توقیف محمولهیی حاوی ۴۸موشک ساخت ایران و ۱۰۰۰عدد فشنگ برای طالبان در داخل افغانستان توسط نیروهای ویژه انگلیسی و افغانستان میباشد.
آنچه مهم است این است که برد شلیک این موشکها ۱۲مایل است، یعنی دوبرابر آنچه که طالبان درحال حاضر در اختیار دارد که آن موشکها نیز توسط رژیم ایران به آنها داده شده است. بدینوسیله، نیروهای انگلیسی و سایر نیروهای ائتلاف توسط نیروهای طالبان در معرض خطر جدی قرار میگیرند.
ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلستان میگوید: من نسبت به آنچه که رخ داده است بینهایت نگران هستم و اینکه رژیم ایران کماکان به رساندن سلاح به طالبان ادامه میدهد. هیچ شکی وجود ندارد که این سلاحها از ایران آمده است. این بزرگترین محموله توقیف شده از سال ۲۰۰۲ است که بیانگر روند صعودی آن است.
آفرین به آقای هیگ. ما خوشحالیم که شما نگرانیتان را ابراز کردید. اما قصد دارید چه کار کنید؟
چند هفته قبل در پارلمان کویت، نخست وزیر کامرون، گفت و امروز در جلسه پارلمان هم به آن استناد شد: «انگلستان در جانب عدالت، دموکراسی و حاکمیت قانون برای همه کشورها در خاورمیانه قرار دارد». من اینطور استنباط کردم که ایران هم شامل آن میشود. چرا که نه. خیلی عالیست نخست وزیر! بسیار قابلتوجه است. این منعکسکننده آن چیزی است که وزرای شما در اجلاس پارلمانی شروع به گفتن بیرحمی رژیم تهران کردهاند، اما من همین سؤال را از شما میکنم؟ بهدنبال آن صحبتها چه اقدامی خواهید کرد؟ وزرای دولت مکرراً نگرانی خودشان را در مورد تهاجم وحشیانه به ساکنان بیدفاع در کمپ اشرف ابراز کردهاند اما چه عملی صورت گرفته است؟
بیش از ۲۰۰بلندگو در اطراف کمپ اشرف برپا شده و بدین وسیله بهطور شبانهروزی ساکنان کمپ اشرف به مرگ تهدید شده و مورد فحاشی قرار میگیرند.
دولت انگلستان! از ابراز نگرانیتان تشکر میکنیم. دولت انگلستان! از طرح این موضوع با دولت عراق در مورد این واقعه نیز تشکر میکنیم. از یونامی نیز بهخاطر انجام همین کار تشکر میکنیم. اما این مشکل ادامه داشته و بدتر هم میشود چرا که ابتدا با بلندگـوهای کمتری شروع شد. من به این مشکل اشاره دارم چون هیچکس هیچ حرفی نزده یا اقدامی در این رابطه نکرده است. آنها گفتهاند که الفاظ قاطعی را به کار بردهاند اما آنها تصور کردند که این شکنجه روانی را زیادتر کرده و هیچ عبارت دیگری هم نمیتوان در مورد آن به کار برد. عمل کجاست؟
من با آقای اد ملکرت، رئیس یونامی تماس گرفته و از وی بهطور ضربالاجل خواستم تا از شورای امنیت مللمتحد اجازه استقرار مجدد نیروهای مللمتحد در اطراف کمپ اشرف را اتخاذ نماید. همچنین بلندگوهای شکنجه روانی را پایین بکشند. این اقدامات ممنوعیت رسیدگیهای پزشکی به ساکنان اشرف و همچنین اختلال در رسیدن اقلام ضروری را شامل نمیشود.
اقدام عملی، آن چیزی است که میلیونها ایرانی که فریاد آزادی سر میدهند، خواهان آن هستند. تصور نکنید مخالفت در داخل ایران تمام شده است، اینطور نیست. چرا که در هفتم و چهاردهم فوریه، فقط در هفتاد نقطه از تهران تظاهرات بزرگی وجود داشت که (تظاهرکنندگان) بار دیگر فریاد «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر استبداد مذهبی» سر دادند. و این نقطه اتصال به اشرف است چرا که اینها شعارهای مقاومت ایران است که اکنون با عبور از بیابانهای عراق، در شهرهای ایران توسط آنهایی که خواهان آزادی، دموکراسی و حاکمیت قانون هستند، تکرار میشود و چنانچه نخست وزیر کامرون گفت، این حق همه آنهاییست که در آن منطقه زندگی میکنند.
این موضوع نیز بسیار مهم است که نخست وزیر در کویت آن را بیان کرده است. حمایت از آنهایی که در ایران فریاد آزادی سر میدهند و شایسته آن هستند. این چیزی است که ما باید از آن حمایت کنیم.
ما نتوانستیم از دولت قبلی بخواهیم که به تغییر رژیم در ایران فراخوان بدهد. کاملاً برعکس این موضوع، هنگامی که جک استراو، وزیر امور خارجه بود، چنین چیزی را منتفی دانست.
یکی از بزرگترین خدماتی که وی به رژیم ایران کرد، در بردن این رژیم از موضوع اتمی بود. جاییکه شما تلاش میکنید رژیم ایران را ملزم به تعهداتش در ارتباط با مسائل اتمی بکنید، اما الآن دیگر جن از بطری خارج شده است. الآن اگر فراخوان به تغییر رژیم در لیبی، تونس و مصر اقدام درستی است در همینجا متوقف نشوید، ایران هم در همین اطراف است، چرا که باد و تندباد تغییر دموکراتیک هیچ حد و مرزی نمیشناسد و تمایل برای آزادی و دموکراسی در ایران به همان اندازه سایر کشورهای سواحل آفریقا، قوی است.
بنابراین من از دولت میخواهم اعلام کند که این پایان استمالت است. این پایان تلاش برای ترغیب ملایان است که همچون انسان برخورد و عمل کرده و وارد دنیای مدرن شوند.
بنابراین ما به آنها میگوییم که شما برای مدت زیادی بر سر قدرت بودهاید. این بیرحمی که علیه مردمتان اعمال میکنید، باید به پایان برسد.
ما این موضوع را به سرهنگ قذافی میگوییم، اما چرا به آنهایی که در تهران در قدرتند، دقیقاً همین نکته گفته نمیشود.
تنها در ماه ژانویه، ۹۱ تن در ایران اعدام شدهاند. ۹۱تن ظرف ۳۰روز! ایران بیش از هر کشوری در دنیا، مرد، زن و بچهها را اعدام میکند. این یک توحش و بیرحمی متحیرکننده است.
من بهطور واقع بر این باورم که یک امید جدیدی برای آن مردم شجاع در اشرف و برای برادران و خواهرانشان در ایران پدید آمده است. ما در لبه این تغییر هستیم و دولت ما هم این مسئولیت را بهعهده دارد تا در این راستا کمک کند و نه اینکه مداخله کند. ما در سایر مناطق در خاورمیانه هم مداخله نمیکنیم. اما ما این مسئولیت را داریم که به صراحت بگوییم که ما با شما هستیم. همچنانکه میدانم همه شما که امروز به اینجا آمدهاید نیز چنین میکنید. با تشکر از حضور همگی شما.
لرد فریزر نماینده مجلس اعیان انگلستان
با تشکر از رابین، خانمها و آقایان
برخی از شما ممکن است بهخاطر داشته باشید که چند سال پیش من به پاریس رفتم و سرویس اطلاعاتی ملاهای دیوانه در نامهیی به من، تمام نفراتی را که در پاریس ملاقات کرده بودم را ردیف کرده بود من یک جوابیه برای آنها نوشتم و گفتم بروید گم شوید و بعد از آن دیگر حتی یک کلمه هم از آنها نشنیدم. به نظر من آنها چیزی جز یک عده قلدر محله نیستند و در این پارلمان نباید تنظیمی متفاوت با این با آنها داشته باشیم. البته برای مردم شجاع ایران آنها فقط قلدر محله نیستند، بلکه میکشند و شکنجه میکنند. آنها افراد بسیار بسیار پلیدی هستند و باید چنین رفتاری با آنها بشود.
من همیشه امیدوار بودم که با دک کردن آنها برای همیشه از شر آنها خلاص خواهیم شد ولی اینطور که معلوم است اخیراً اینطور که میفهمم، دارند دوباره شروع میکنند با اعضا مجلس اعیان و اعضا مجلس عوام با مجموعهیی از دروغها قصد پر کردن گوشهای ما را دارند با دروغهایی که حاکمیت چه کارهایی در ایران دارد انجام میدهد دارند یک دروغ بعد از دروغ دیگر سر هم میکنند. کاری که ما باید انجام بدهیم اینست که یکبار دیگر به آنها بگوییم بروید گم شوید ما حتی یک کلمه از حرفهایی که میگویید را باور نداریم.
اکنون ما در آستانه نوروز هستیم.
من میخواهم از طرف نمایندگان پارلمان در بریتانیا به افراد در کمپ اشرف پیام بدهم، به کسانی که همانطور که رابین (کوربت) به درستی گفت همه نوع محدودیت را تحمل کردهاند و همه نوع جنگ روانی را متحمل میشوند. به آنها بگوییم که با تمام قوا پشت آنها خواهیم بود و متوقف نخواهیم شد تا زمانیکه دیگر به این حرکتها که اهداف جنایتکارانهیی در پس آنهاست، پایان داده شود و حتی اگر چیز دیگری هم نباشد، در این ایام نوروز به آنها بگوییم که ما نیز آنجا هستیم و هر آنچه برای آنها اتفاق بیفتد ما پشت آنها خواهیم بود. با تشکر از همه شما
لرد آرچر نماینده مجلس اعیان انگلستان
این نوروز است، نوروز روزی جدید است و من معتقدم روزی را سمبلیزه میکند که درحال طلوع است.
مردم ایران نظر خود را در ابراز کردهاند، آنها خواهان تغییر هستند، سرکوب در خیابانها نتوانسته از این خواسته جلوگیری کند و جهان با چشم دیگری به ایران مینگرد. زمانی بود که میگفتند غرب خواهان استمالت از رژیم است
اینها اکنون تغییر کرده است. اکنون جهان به رژیم ایران بهعنوان یاغی نگاه میکند
رژیم ملایان از سوی ارگانهای مختلف سازمان مللمتحد بیش از هر کشور دیگری در تاریخ سازمان مللمتحد محکوم شده است و آنها در حال تلاش هستند که بهطور عملی اقدامی بکنند و بهطور واقع موضوع تحریمها را مورد بحث قرار دادهاند. من معتقدم که ما داریم پایان راه را مشاهده میکنیم. چیزی که همگی ما برای آن خیلی تلاش کردهایم و امیدوارم که بتوانیم تا قبل از سال آینده پیروزی جشن بگیریم، با شما در تهران جشن بگیریم. من نسبت به یک چیز اطمینان دارم و آن اینست که تاریخ همواره در کنار کسانی است که برای عدالت مبارزه میکنند و من معتقدم که یک روز جدید در حال طلوع است.
لرد کلارک، نماینده مجلس اعیان انگلستان
همکاران عزیز، دوستان گرامی
جای بسیار خوشحالی است که در جشنی که بهمناسبت سال نو برگزار میشود بار دیگر با شما هستم، امیدوارم در سال جدید آنچه را که گفتهایم، محقق شود. ما خواهان آزادی، صلح و دموکراسی در ایران هستیم.
ما در انتظار روزی هستیم که مردم حق خود را بگیرند
ولی در حال حاضر، در مارس ۲۰۱۱، سال نو شرایط برای ساکنان اشرف مساعد نیست، آنها تحت شکنجه روانی و فشار فیزیکی به شکل ممانعت از رسیدگیهای پزشکی به آنها هستند. نداشتن امکان دستیابی به رسیدگیهای پزشکی و سیل مستمر اکاذیب که آسایش آنها را سلب کرده است و فشار شنیدن مستمر آن صداها شرمآور است و این یک اقدام ضدانسانی است که جهان باید علیه آن قیام و اعتراض کند. ما تلاش میکنیم این پیام را زنده نگهداریم. در سال جدید ما نه فقط به رهبر الهامبخش مان خانم رجوی، بلکه به کسانی که در اشرف تحت فشار هستند و البته به مردم ایران پیام میدهیم.
پیام ما این است صدای ما بلند است و تا زمانی که همه شما از آزادی که ما در اینجا بهرهمند هستیم، برخوردار نشوید، ساکت نخواهیم نشست.
متشکرم.
مارک ویلیامز نماینده مجلس عوام انگلستان
خانمها و آقایان بسیار خوشبختم از اینکه اینجا هستم.
میخواستم چند لحظه به آنچه که در اشرف میگذرد بپردازم، چند لحظه تصور کنید که در شهر اشرف زندگی میکنید، در یک تمدن عالی در آن قطعه بیابان کوچک در عراق. شما در سایه نیروهای عراقی زندگی میکنید که از سوی نیروهای رژیم ایران حمایت میشوند. در این شرایط بهطور ۲۴ساعته، هر روز و هر هفته و هرماه و هرسال، این باید تجربه دهشتناکی باشد، محرومیت از امکانات پزشکی، محرومیت از آنچه که ما هر در زندگی روزمره از آنها بهرهمند هستیم. محرومیت اقوام از دیدار با ساکنان کمپ، موارد پایهیی حقوقبشر، حتی بدون درنظرگرفتن حملاتی که علیه آن ۳۵۰۰ ایرانی انجام میگیرد.
پیامی که من میخواهیم از این گردهمایی فرستاده شود و قبلاً نیز آن را گفتهام ولی میخواهم آن را تکرار کنم این است که هر بار برای جشن سال نو جمع میشویم خطاب به آن ۳۵۰۰ ساکن شجاع شهر اشرف پیاممان اینست که ما با شما هستیم، پارلمانترها، تبعیدیان ایرانی و میلیونها ایرانی در داخل کشور که با شما هستند و فشارهایی که بر شما وارد میشود را درک و در انتظار آن هستند که سریعاً حقوق شما نیز تضمین شود.
یکبار دیگر به دوستانمان در اشرف و در تهران و سایر نقاط یادآوری تأکید میکنیم که این یک جنبش عظیم است که درحال قویتر شدن هم هست و در خیابانهای تهران و تظاهرکنندگان دانشگاهها میدانند که از یک حمایت عظیم برخوردارند و بهعهده ما پارلمانترها در این پارلمان و سایر کشورهاست که مطمئن شویم که آزادی تهران فرا برسد، و این واقع خواهد شد و ما به تلاشهای شما درود میفرستیم.