
پروفسور گونتر بلابل، برنده جایزه نوبل در رشته پزشکی در سال ۱۹۹۹، محاصره پزشکی اشرف توسط دولت نوری مالکی را مصداق جنایت علیه بشریت دانست و خواستار لغو فوری آن شد.
پروفسور گونتر بلابل، دانشمند آمریکایی آلمانیالاصل در رشته بیولوژی سلولی و مولکولی در سال ۱۹۹۹ موفق به دریافت جایزه نوبل در رشته پزشکی گردید. این جایزه بهخاطر کشف مکانیزمهای دقیق انتقال مواد غذایی به درون سلولهای بدن به وی اعطا گردید. علاوه بر جایزه نوبل، بلابل چندین جایزه دیگر بهخاطر تحقیقاتش دریافت نمود که از آن جمله میتوان به جایزه لوئیزا گراس هوروویتز در سال ۱۹۸۷ و جایزه تحقیقات پزشکی پایهای آلبرت لسکار در سال ۱۹۹۳ اشاره نمود. بلابل همچنین یک محقق در انستیتوی پزشکی هوارد هیوز میباشد که یک بنیاد بشردوستانه است که برای تحقیقات بیوپزشکی در آمریکا کمک مالی میکند. در نامه پروفسور گونتر بلابل که خطاب به وزیر بهداری عراق نوشته شده و رو نوشت آن به مقامهای آمریکایی و سازمان مللمتحد ارسال شده، آمده است: «من بهعنوان برنده نوبل پزشکی سال ۱۹۹۹ این نامه را برایتان مینویسم تا نگرانی عمیق و انزجار خودم را از محاصره پزشکی حمایت شده از سوی دولت بر روی ۳۴۰۰ ساکن کمپ اشرف در کشور شما که اشخاص حفاظتشده تحت کنوانسیون چهارم ژنو میباشند ابراز دارم. بسیار ناراحت کننده و تکاندهنده است که موضوع رسیدگی و درمان پزشکی که یک حق مشروع هر انسانی است بهعنوان ابزاری برای اعمال فشارهای بیشتر بر روی این افراد بیدفاع مورد سوءاستفاده واقع میشود. همانطور که میدانید، سوءاستفاده از موارد پزشکی برای سرکوب افراد بیدفاع یک جنایت علیه بشریت محسوب میشود و عاملان آن میتوانند مورد پیگیرد قرار گیرند.
بر این اساس، من از شما بهعنوان وزیر بهداری و یک پزشک میخواهم که این نقض فاحش حقوقبشر را متوقف کرده و دسترسی آزادانه به خدمات پزشکی را برای ساکنان کمپ اشرف با هزینه خودشان تامین کنید قبل از اینکه بیماران بیشتری جان خود را بهخاطر محاصره پزشکی از دست بدهند. من بعلاوه از شما میخواهم که برای برداشتن بلندگوهایی که بهعنوان وسیلهای برای شکنجه روانی ساکنان، بهخصوص بیماران در بیمارستان، مورد استفاده قرار میگیرد امکانات خود را بکار گیرید.
رو نوشت نامه پروفسور گونتر بلابل برای این مقامها ارسال شده است:
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا
بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل
جیمز جفری، سفیر آمریکا در عراق
ژنرال لوید آستین، فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق
و اد ملکرت، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق.