Pages

Saturday, April 30, 2011

دهها کشته در تظاهرات روز جمعه، در خواست برای اعزام کمیته تحقیق به سوریه



در حالی که بر پایه گزارش‌های منتشر شده، بیش از ۳۰نفر و از جمله چند نیروی امنیتی در «روز خشم» معترضان سوری کشته شده‌اند، شورای حقوق‌بشر سازمان ملل خواستار اعزام کمیته تحقیق سازمان ملل به این کشور شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ۹اردیبهشت و به‌نقل از مخالفان و مقامهای سوری اعتراضهای روز جمعه سوریه در شهر درعا و حمص دست‌کم ۳۲کشته برجای گذاشته است.
خبرگزاری فرانسه به‌نقل از یک فعال سیاسی سوری گزارش داده است، نیروهای سوری به سوی «هزاران نفر» از مردمی که تلاش داشتند از مناطق اطراف به شهر محاصره شده درعا «آذوقه و کمک» برسانند، آتش گشوده‌اند.
به گفته این فعال سیاسی سوریه که در قبرس به‌سر می‌برد، دست‌کم ۱۲نفر در دروازه غربی شهر درعا و 4نفر هم در دروازه شرقی درعا کشته و چندین نفر نیز زخمی شده‌اند.
از سوی دیگر، یک مقام ارتش سوریه نیز اعلام کرده است که روز جمعه «یک گروه تروریستی مسلح به یک پاسگاه ارتش» در شهر درعا حمله کرده و 4سرباز را به قتل رسانده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و به‌نقل از یک فعال حقوق‌بشری سوری نیروهای امنیتی در روز جمعه ۹نفر را در شهر حمص به قتل رسانده‌اند.
در همین حال خبرگزاری دولتی سانا، گزارش کرده است که 3پلیس به دست «گروههای تروریست افراطی» به ضرب گلوله در شهر حمص به قتل رسیده‌اند.
معترضان سوری این جمعه را «روز خشم» نام نهاده و پس از نماز جمعه، به‌رسم چند هفته گذشته به خیابانها ریخته و علیه حکومت بشار اسد شعار سر دادند.

شورای حقوق‌بشر سازمان ملل محکوم کرد
همزمان با ادامه ناآرامی‌ها در سوریه، در شهر ژنو شورای حقوق‌بشر سازمان ملل، اعمال خشونت علیه معترضان سوری را محکوم کرد.
این قطعنامه که به ابتکار آمریکا تنظیم شده، از رئیس شورای حقوق‌بشر سازمان ملل می‌خواهد یک کمیته تحقیق برای بررسی اوضاع سوریه به این کشور اعزام کند.
این قطعنامه هم‌چنین «به صراحت توسل مقامهای سوری به خشونت مرگبار علیه معترضان آرام را محکوم می‌کند... و از دولت سوریه می‌خواهد بی‌درنگ به هرگونه نقض حقوق‌بشر پایان دهد».
این قطعنامه از «کمیسر عالی حقوق‌بشر سوریه می‌خواهد بی‌درنگ هیاتی را به جمهوری عربی سوریه اعزام کرده تا درباره همه گزارش‌های منتشر شده درباره نقض قانون بین‌المللی حقوق‌بشر تحقیق کند».
از میان ۴۷عضو شورای حقوق‌بشر سازمان ملل، ۲۶عضو رأی مثبت، ۹عضو رأی منفی و ۷عضو هم به این قطعنامه رأی ممتنع داده‌اند.