Pages

Saturday, April 30, 2011

کنفرانسهای واشنگتن و پاریس، خواهان حفاظت از ساکنان اشرف شدند



روزنامه الدستور عراق ۱۰اردیبهشت، نوشت: در واشنگتن کنفرانسی برگزار شد که در آن شخصیتهای برجسته در دولت آمریکا، در دولتهای کلینتون و بوش و اوباما در آن شرکت داشتند، شرکت‌کنندگان در رابطه با موضوع تهاجم به قرارگاه اشرف در ۸آوریل ۲۰۱۱ بحث و گفتگو کردند.
شخصیتهای شرکت‌کننده عبارت بودند از:
هوارد دین، کاندیدای ریاست‌جمهوری و رئیس حزب دموکرات آمریکا ۲۰۰۴ ـ ۲۰۰۹
سفیر میچل رئیس، مدیر سیاستگذاری وزارت‌خارجه آمریکا ۲۰۰۳ ـ ۲۰۰۵
اندرو کارد رئیس دفتر رئیس‌جمهور آمریکا ۲۰۰۱ ـ ۲۰۰۶ و وزیر راه و ترابری ۱۹۹۲ ـ ۱۹۹۳
رودی جولیانی شهردار نیویورک در سال ۲۰۰۱ شهردار جامعه بین‌المللی در نیویورک و کاندیدای ریاست‌جمهوری
تام ریج وزیر امنیت آمریکا ۲۰۰۳ ـ ۲۰۰۵ فرماندار پنسیلوانیا ۱۹۹۵ـ ۲۰۰۱
سفیر مایکل شیهان، مدیر شورای امنیت ملی در دولتهای بوش و کلینتون
فلیپ زلیکو، مشاور وزیر خارجه آمریکا ۲۰۰۵ ـ ۲۰۰۷ و مدیر کمیسیون ۱۱سپتامبر ۲۰۰۳ ـ ۲۰۰۴
دکتر سرهنگ گری مورش، فرمانده نیروهای آمریکایی برای حفاظت اشرف در ۲۰۰۴

ایلیانا رزلهتینن رئیس کمیته خارجی کنگره آمریکا برای این کنفرانس پیامی را ارسال کرد که در آن آمده است: من به جد نگران خشونت مجدد نیروهای عراقی علیه ساکنان اردوگاه اشرف به‌طور خاص حمله اخیر که طبق گزارشها منجر به کشته شدن و مجروح شدن شهروندان در آن‌جا شده است، هستم.
این کار به روشنی نقض مفاد تفاهم‌نامه انتقال مسئولیت کمپ اشرف در ۲۶دسامبر سال ۲۰۰۸ است که در آن به‌وضوح بیان شده است: ”دولت عراق به دولت آمریکا تضمینهای ضروری داده که با ساکنان قرارگاه اشرف به‌طور انسانی و مطابق قوانین عراق، قانون بین‌المللی و تعهدات بین‌المللی رفتار می‌کند. بنابراین، دولت عراق به روشنی مسئول تضمین حفاظت و امنیت فیزیکی شهروندان اشرف بعد از خروج نیروهای آمریکایی از منطقه اشرف خواهد بود“.
اندرو کارد در رابطه با وقایع ۸آوریل ۲۰۱۱ در اشرف گفت: شما روزی را گذرانده‌اید که تا ابد روزی ننگین باقی خواهد ماند، روزی که نباید به این صورت می‌گذشت، زیرا شما در یک مکان امن بودید که به شما اطمینانها داده شده بود... اما مورد تعرض قرار گرفتید.
تام ریج گفت: خانمها و آقایان، مسأله اعتبار ما است. نه تنها اعتبار ما در کمپ اشرف، به نظرم اعتبار ما در کل جهان وقتی که قولی داده و به آن عمل نمی‌کنیم، مطرح است. بنابراین تأکید می‌کنم که باید ایالات متحده آمریکا گروه اپوزیسیون اصلی ایرانی را باید از لیست سازمانهای تروریستی خارج کند.
ژنرال جیمز جونز مشاور امنیت ملی سابق در دولت باراک اوباما که تا نوامبر سال گذشته به‌عنوان مسئول عالی امنیت ملی آمریکا در کاخ سفید پیگیری گفتگوی تهران و واشنگتن را می‌کرد، گفت، سندی برای بودن مجاهدین خلق در لیست سازمانهای تروریستی خارجی را مشاهده نمی‌کند. وی افزود که موضوع اشرف بعد از تهاجم نیروهای مسلح عراقی در ۸آوریل که ۳۴۰۰نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در آن زندگی می‌کنند، به یک موضوع مهم و فوری تبدیل شده است.
فرمانده سابق نیروهای ناتو گفت: من دلیلی برای باقی ماندن این سازمان در لیست تروریستی نه شنیده‌ام و نه دیده‌ام،
وی افزود: توافق ایالات متحده آمریکا و دولت ایران برای نامگذاری تروریستی این سازمان، به‌رغم اختلافات زیادی که باهم دارند، یک موضوع بی‌پرنسیپی است... ما نیز در این رابطه باید بیشتر از اروپا که نام سازمان مجاهدین خلق را از لیست تروریستی خارج ساخت انعطاف‌پذیر باشیم».